Szobafoglalás / ajánlatkérés
Victoria Garden Hotel és Étterem
Küldje el szobafoglalását vagy ajánlatkérését: adja meg érkezése és elutazása dátumát, a vendégek számát és kövesse a lépéséket!
Érkezés:
Elutazás:
2 felnőtt, 0 gyermek
Felnőttek:
Gyerekek:
Promóciós kód:
Bezár

Látnivalók Nyíregyházán

Aquarius ÉlményfürdőA Parkfürdő területén belül 1,7 hektáros telken a Széchenyi terv turizmusfejlesztési programja keretében épült meg az új fürdőkomplexum.

ParkfürdőJelentős változáson ment át a strand termál részlege is, ahol a medencék száma egy gyógyvizes medencéről négyre bővült.

Fürdőház FürdőMegújult a Hotel Fürdőház*** -ban a wellness rész is, mely egy frekventált pontja az épületnek. A régi, kihasználatlan szolárium szobát sóbarlanggá alakították, mely fényterápiás elemmel kombinálva szintén az egészség megőrzését szolgálja.


Júlia FürdőA 6500 m2 területű telken fekvő fürdő belvárosi elhelyezkedésénél fogva gyalog, a város távolabbi pontjairól tömegközlekedési eszközzel könnyen megközelíthető.

TófürdőA Sóstói tó északi része a csónakázótó, a déli a tófürdő.

Nyíregyházi ÁllatparkA Nyíregyházi Állatpark 24 hektáros területével a legnagyobb az országban; a legszebb, mert a természet adta kincseket szinte érintetlenül hagyva illeszkedik környezetébe; a "legállatibb", mert lakói természetes élőhelyükhöz hasonló miliőben élnek; a leggazdagabb, mert vidéken itt található a legtöbb faj (500) és a legtöbb egyed (mintegy 5000); a legegyedibb, hiszen csak itt látható például fehér tigris, arapapagáj, adax antilop, sávos manguszta, cápa; a legáttekinthetőbb, mert a látnivalókat kontinensenként csoportosították; a "legújabb", mert szakemberei minden évben újabb szenzációval rukkolnak elő.

Móricz Zsigmond SzínházA Móricz Zsigmond Színház több évtizedes munka eredményeképpen épült. 1894. február 6-án az egykori Széna piacon megnyílt a ma is álló kőépület.

MúzeumfaluEgy múzeumi sétára invitáljuk Önöket Sóstófürdő északnyugati csücskébe, az 1971 óta épülő Sóstói Múzeumfaluba, ahol a kapun belépve igazi 19. század végi faluba csöppen az ember.

Görög Katolikus Egyházművészeti GyűjteményA Görög Katolikus Egyházművészeti Gyűjteményt 1983-ban alapította dr. Timkó Imre megyéspüspök azzal a céllal, hogy a görög katolikus magyarság történelmi és művészeti emlékeit gyűjtse, tudományosan feldolgozza és az érdeklődők számára bemutassa. 2000. május 7-én nyílt meg az új állandó kiállítás a Gyűjtemény légkondicionált, modern tűz- és vagyonvédelmi berendezésekkel ellátott kiállító termében. Címe: "A magyar görög katolikus egyház művészeti értékei a 18-20. században".

Jósa András MúzeumA megye legrégibb, 1868-ban alapított közművelődési és tudományos intézménye, az 1918 óta Jósa András nevét viselő megyei múzeum. A nyíregyházi megyei múzeum európai hírű régészeti gyűjteményét Jósa András (1834-1918), Szabolcs vármegye egykori tisztifőorvosa alapozta meg.

Kállay GyűjteményA Kállay-gyűjtemény tízezer kötetes könyvtárat, kortörténeti értékű fotókat, dokumentumokat tartalmaz. Kállay Miklós egykori miniszterelnök levelezését, Ilosvay Ferenc író kéziratait, báró Apor Gábor rendjel-gyűjteményét őrzik a Nyírvíz-palota második emeletén. Állandó kiállítások: A Kállay család emlékfala, Ilosvay Ferenc-emlékkiállítás, Máltai kiállítás, Falerisztikai (emlékérmek, rendjelek, kitüntetések) kiállítás.

Tuzson János Botanikus KertA Botanikus kert a Sóstói parkerdő szomszédságában a Nyíregyházi Főiskola területeként, Nyíregyháza belterületén a Stadion közelében helyezkedik el mintegy 5.6 hektáron.